Roel Smit

Data Manager bij Eurofiber

Roel Smit is Data Manager bij Eurofiber, een toonaangevende leverancier en operator van digitale infrastructuur (glasvezel, cloud infra oplossingen) in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Met meer dan 20 jaar ervaring in het data gedreven werken binnen domein als sales, marketing, data en operations heeft hij een ruime kennis van het gebruik, de inzet en de benodigde kwaliteit. Hij is een expert in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en marketing-en salescampagnes. Voordat hij bij Eurofiber verantwoordelijk werd voor het opzetten en onderhouden van het metadata managementsysteem, werkte hij onder meer bij SBL Diensten en was hij zelfstandig consultant op het gebied van database marketing en online dialogue. Roel: ‘Goed gedefinieerde en kwalitatieve data is de basis voor data gedreven werken. Ik help bedrijven en organisaties om dit te realiseren.’

Eurofiber

Eurofiber levert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud infrastructuur- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen zij het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 60.100 kilometer in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Eurofiber ondernemingen Dataplace, FullSave en Eura DC exploiteren elf datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber, DCspine en MatrixMind (in Nederland en België), Dataplace (Nederland), FullSave, Lumos, Netiwan, Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk).

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!