Egge van der Poel

Egge van der Poel

Big Data Dokter / Ambassadeur Data bij Erasmus MC

Egge van der Poel is expert op het gebied van Big Data in de gezondheidszorg. Hij is gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica (superkleine elementaire deeltjes) met daarnaast een Bachelor als filosoof. Hij zocht en vond het Higgs-deeltje in de deeltjesversneller van CERN in Genève. Inmiddels is hij al enkele jaren werkzaam als Data Scientist en veelgevraagd spreker op het thema Big Data. Egge kan als spreker boeiend uitleggen hoe Big Data werkt en waarom elk bedrijf daarmee bezig zou moeten zijn of er mee aan de slag moet gaan. Door te experimenteren met innovatieve technologieën als Big Data, leer je of je de dingen die je doet goed doet en leer je of iets van waarde is of niet. Hij komt met vele voorbeelden uit de profit en non profit. Zo geeft hij onder meer opzienbarende voorbeelden vanuit de medische hoek bij het Erasmus Medisch Centrum, waar dankzij de inzet van Big Data snel tastbare toegevoegde waarde wordt gecreëerd. Ook vertelt Egge van der Poel wat de ontdekking van de kosmische achtergrondstraling, zijn eigen onderzoek naar het Higgs deeltje en zijn werkzaamheden in de zorg met elkaar te maken hebben. Tussendoor zal hij enkele hippe Big Data termen noemen, uitleggen wat er mee bedoeld wordt en hoe het recommendation algoritme van Amazon werkt. Egge van der Poel heeft als Big Data consultant bij KPMG gewerkt. Sinds 2015 is hij Clinical Data Scientist bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarnaast is hij als Academic Director bij TIAS en Teamlead Data and Health bij de Jheronimus Academy of Data Science betrokken bij verschillende Big Data educatie programma’s voor professionals. Verder adviseert hij uiteenlopende organisaties over Big Data en geeft hij regelmatig colleges en lezingen over dit onderwerp.

ErasmusMC

Wij zijn het Erasmus MC. Elke dag werken wij, medewerkers, vrijwilligers en studenten, met toewijding en passie aan alles waar het Erasmus MC voor staat. Wij werken aan veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften. Wij werken aan onderscheidend toponderwijs dat ambitieuze, nieuwsgierige en getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen. En wij werken aan internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.
Het Erasmus MC kent, net als elk universitair medisch centrum, deze drie kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Valorisatie, het maatschappelijk of economisch benutten van kennis verkregen uit onderzoek, wordt algemeen beschouwd als een vierde kerntaak.

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!