Programma

CONGRESDAG 1 DECEMBER | ONLINE EVENT START 2 DECEMBER

Programma 2021

Met onderwerpen als data ethiek, governance, privacy en security

Menno Burger

Menno Burger

Practice Lead Business Transformation Services, SLTN

Douwe Cnossen

Douwe Cnossen

All round Privacy & Security Pro, SLTN

LIVE ROUNDTABLE: Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Menno Burger, Practice Lead Business Transformation Services & Douwe Cnossen, Data Centric Security & Privacy Specialist, SLTN

Datagedreven werken; het verzamelen van waardevolle inzichten vanuit data en vervolgens ernaar handelen. Een omschrijving met 2 invalshoeken. Waardevolle inzichten vanuit data en ernaar handelen. Hoe verbind je dit alles zodat het ook ECHT impact heeft en misschien wel het belangrijkste: hoe houd je het SIMPEL en veilig met data als middelpunt van uw beveiligingsstrategie? Tijdens deze Roundtable zetten we data als belangrijkste asset af tegen de risico’s. Logisch nadenken, bepalen wat uw data voor IMPACT kan en “moet” maken op uw business en inrichten van een beveiligingsstrategie, staan centraal.

Douwe Cnossen

Douwe Cnossen

All round Privacy & Security Pro, SLTN

Interview: zet data in het middelpunt van uw beveiligingsstrategie

Paul van Liempt & Douwe Cnossen, ALL ROUND PRIVACY & SECURITY PRO, SLTN

Tijdens dit interview gaat Paul van Liempt in gesprek met all round Privacy & Security Professional Douwe Cnossen samen komen zij onder andere te spreken over de trend dat, door digitalisering, cybercrime as a business en compliance-druk, cybersecurity complexer wordt, de business hogere eisen stelt en de resources voor cybersecurity relatief gezien schaars zijn. Traditionele Netwerksecurity voldoet niet langer en zero-trust security wordt door 9 van de 10 security pro’s inmiddels omarmd als dé koers naar de beste beveiliging. De praktijk is echter dat zero-trust helaas voor velen op korte of middellange termijn niet binnen handbereik komt. Het advies van Douwe is om data in het middelpunt van uw beveiligingsstrategie te zetten.

sltn
Maxim Februari

Maxim Februari

Filosoof, jurist, schrijver en columnist

Interview: data-ethiek en de bescherming van de rechtsstaat

Paul van Liempt & Maxim Februari

Journalist/interviewer Paul van Liempt gaat in gesprek met filosoof, jurist en schrijver Maxim Februari over data-ethiek en de bescherming van de rechtsstaat. Data-ethiek staat opeens in het middelpunt van de aandacht en iedereen beseft nu wel dat de maatschappij door het gebruik van data ingrijpend aan het veranderen is. En het wordt ook duidelijk dat je daarom moet nadenken over de gevolgen van datasturing voor de democratie en de rechtsstaat. Tijdens dit gesprek komen Van Liempt en Fubruari te spreken over het – op grote schaal – inzetten van technologie en data, en waarom Februari stelt dat data-ethiek een kerntaak is voor de mensen in het informatiedomein en waarom deze ten grondslag moet liggen grondslag van het werk van informatieprofessionals. Wat bewaar je wel en wat niet? Hoe definieer je data en met wie deel je die? Welke maatschappij wil je ermee realiseren?

Lars Bouwens

Lars Bouwens

Strategisch Consultant Data & Analytics

Jerrold Stolk

Jerrold Stolk

Technology Lead Data & Analytics, Motion10

Data Science & BI: Hoe breng je deze twee werelden samen?

Lars Bouwens, Strategisch Consultant Data & Analytics en Jerrold Stolk, Technology Lead Data & Analytics bij Motion10

Als organisatie heb je een schat aan waarde beschikbaar in data. Met Business Intelligence wordt data verzameld, gecombineerd en beschikbaar gesteld. Nog meer impact maken met data kan door data science. In de praktijk zien we dat de wereld van management rapportages en data marts botst met de wereld van exploratief onderzoek en voorspellende modellen. Data scientists spreken een andere taal, vragen om andere data en volgen een ander werkproces. In deze sessie vertellen we u hoe deze disciplines elkaar juist kunnen aanvullen en zelfs versterken.

Annemieke Bulters

Annemieke Bulters

Chief Data & Digital Officer bij Enexis Groep

Interview: Digitale transformatie bij netbeheerder Enexis

Annemieke Bulter, Chief Data & Digital Officer, Enexis Netbeheer

Journalist/interviewer Paul van Liempt gaat in gesprek met Annemieke Bulter, Chief Date & Digital Officer van Enexis Netbeheer. Zij komen te spreken over de uitdagingen die Enexis de komende jaren voor zich weet en waarbij verdergaand data gedreven werken en digitalisering kansen biedt. Bulters en Van Liemtp zullen dieper ingaan op de manier waarop data gedreven werken en digitalisering vorm krijgt binnen de Enexis Groep. Welke toepassingen er zijn, maar ook waar de eventuele valkuilen of zelfs bedreigingen zitten. Welke kansen en uitdagingen zijn er voor een (semi-)publiek bedrijf dat, midden in de samenleving, de steeds sneller gaande energietransitie realiseert, in een wereld die sowieso al dynamisch is? En dat terwijl de spreekwoordelijke winkel open moet blijven.

Enexis-netbeheer
Laura Siebring

Laura Siebring

Privacy Consultant, OneTrust

VIDEOTALK: Incidentbeheer: vertrouwen opbouwen van binnenuit

Laura Siebring, Privacy Consultant, OneTrust

Bij een inbreuk wordt al snel gedacht aan grote incidenten die de voorpagina hebben gehaald, en het is natuurlijk belangrijk om hierop voorbereid te zijn, maar incidentbeheer gaat verder dan rampenbestrijding. Kleinere gebeurtenissen met betrekking tot privacygegevens vereisen incidentbeheer. Weten uw collega’s bijvoorbeeld wat ze moeten doen als een e-mail naar de verkeerde ontvanger is verstuurd? Risico’s zijn niet beperkt tot grootschalige incidenten en door meteen te kunnen reageren, bevordert u een open cultuur van vertrouwen en paraatheid in uw gehele organisatie.

GRC Thumbnail colour 340
Ruud Hoyng

Ruud Hoyng

Branche manager bij Hot ITem

Jeroen Luigjes

Jeroen Luigjes

Data Lead, Alpina Group

Videotalk: DE ÉCHTE STAP NAAR EEN WENDBARE, DATAGEDREVEN ORGANISATIE

RUUD HOYNG, BRANCHE MANAGER, HOT ITEM en JEROEN LUIGJES, DATA LEAD, ALPINA GROUP

Veel organisaties zijn inmiddels wel overtuigd van het potentieel van data, en de bijdrage die het kan leveren aan de organisatiedoelen. Maar hoe krijg je het data vliegwiel op gang? Hoe zorg je überhaupt dat data beschikbaar is en van de juiste kwaliteit? Hoe equipeer je de organisatie? En vooral ook: waar te beginnen.

Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij de zogenaamde datawaardeketen ontwikkeld. Dit framework beschrijft alle elementen, nodig om ècht de stap te zetten naar datagedrevenheid. Wij gebruiken dit framework om met onze klanten te bepalen waar zij staan en te dromen over het potentieel. En dat is precies wat wij tijdens deze sessie zullen gaan doen!

HotITem
Alpina Group
Lucas Keijning

Lucas Keijning

Moderator / gespreksleider

LIVE ROUNDTABLE OVER UW DATA-VRAAGSTUKKEN

Lucas Keijning

Het thema van deze live roundtable bepaalt u grotendeels zelf. Het onderwerp van dit digitale rondetafelgesprek wordt namelijk bepaald aan de hand van de vragen die u bij uw aanmelding voor het Dutch Data Forum heeft gesteld en de onderwerpen waarin u interesse heft getoond. Uit alle vragen en opgegeven onderwerpen maken wij een selectie. De gespreksleider gaat met u en uw vakgenoten aan de hand van een aantal (probleem)stellingen of aandachtsgebieden in gesprek. Deze roundtable biedt een mooie gelegenheid om snel en efficiënt in contact te komen met andere professionals in uw vakgebied en om met hen van gedachten te wisselen.

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!