Programma

Programmaoverzicht 2020

U bent van harte welkom op ons event Dutch Data Forum!

Het programma is onder voorbehoud.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

Online moderator

Paul van Liempt | Journalist & Interviewer | BNR & VDO

Jorn de Vries

Jorn de Vries

Managing Meister bij Flitsmeister

Videotalk: Real-time informatie van flitsers tot files

Jorn de Vries | Managing Meister | Flitsmeister

Flitsmeister telde in 2011 20.000 gebruikers. Dit aantal is inmiddels opgelopen tot minstens 1,8 miljoen weggebruikers. Flitsmeister is uitgegroeid tot een megabedrijf. De data van het bedrijf bestaat uit een combinatie van verschillende externe bronnen, met als belangrijkste bron de gebruikers van Flitsmeister zelf. Deze bron zorgt voor realtime verkeersinformatie en is hiermee dus altijd actueel. Tijdens deze videosessie zorgt Managing Meister Jorn de Vries voor een uniek kijkje op de snelweg van Flitsmeister.

logo flitsmeister
Esther Keymolen

Esther Keymolen

Assistant Professor bij Tilburg University

Videotalk: Technologie in crisistijd. Heiligt het doel de middelen?

Esther Keymolen | Assistant Professor | Tilburg University

Hoe belangrijk is privacy nog als het redden van mensenlevens er tegenover staat? Dit lijkt één van de dilemma’s waar de coronacrisis ons voor stelt. Tal van technologische oplossingen worden uit de kast getrokken om de 1,5 meter samenleving vorm te geven. Vooral data-gedreven technologie belooft tastbaar en inzichtelijk te maken wat we niet kunnen zien of begrijpen. In onzekere tijden wordt zo een belofte al snel een belangrijk houvast. Dat onder grote tijdsdruk die technologische oplossingen niet altijd zorgvuldig worden ontwikkeld en juridische, ethische en technische waarborgen hierdoor onder de maat zijn, moeten we maar op de koop toe nemen. Of niet?

logo universiteit tilburg
Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

Talkshow: Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Paul van Liempt | Journalist & Interviewer | BNR & VDO

We worden allemaal keihard geraakt door de huidige Corona maatregelen. Deze talkshow gaat dieper in op de hulp die data biedt bij het snel aanpassen aan de nieuwe realiteit. Tijdens de talkshow vindt er een tafelgesprek plaats met verschillende experts. Onze tafelgasten nemen je graag mee langs diverse stellingen en standpunten!

Christian Verhagen

Christian Verhagen

Data Lead bij VKA

Videotalk: Angst voor algoritmes is onterecht: ‘discriminerend’ algoritme geeft slechts weer wat mensen denken

Christian Verhagen | Data Lead | VKA

We hebben de neiging menselijke eigenschappen aan algoritmes toe te dichten maar het zijn niet meer dan wiskundige formules die we gebruiken om complexe berekeningen te maken. Toch wordt met achterdocht naar algoritmes gekeken. Ze zouden discriminatie in de hand werken en burgers bij voorbaat verdacht maken. Is de collectieve angst voor algoritmes onterecht en moeten we het gebruik van algoritmes door de overheid juist toejuichen?

Ernout Douqué

Ernout Douqué

CTO bij Hot ITem

BEGRIJP JIJ WAT DATAGEDREVEN TECHNOLOGIE JOUW ORGANISATIE WERKELIJK KAN BIEDEN?

ERNOUT DOUQUÉ | CTO | HOT ITEM

Een datagedreven cultuur en goed niveau van data literacy stelt organisaties in staat om data te begrijpen en in te zetten voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Maar is er eigenlijk wel voldoende kennis aanwezig binnen jouw organisatie of team van de benodigde technologie en platformen die het mogelijk maken om werkelijk succesvolle datagedreven oplossingen te kunnen realiseren? Mijn stelling is: Iedereen die data literacy en datagedrevenheid ambieert moet ook de taal van de technologie kunnen spreken. Ik neem jullie in vogelvlucht mee in de laatste ontwikkelingen, toepassingen en terminologie om dit te kunnen doen.

Hot Item Dutch Data Forum

Meer Heliview Talks volgen z.s.m.

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!