Dutch Data Forum

Big Data, wat moet ik precies ermee?

Middenmeer, Wieringermeer, Eemshaven, en binnenkort ook Zeewolde, het zijn enkele plaatsen in Nederland waar enorme datacenters staan voor tech giganten als Google, Microsoft en Amazon. Het is geen verrassing dat grote, maar ook middelgrote bedrijven constant meer investeren in big data! Meer data betekent immers meer macht en hogere winsten in een economie waar technologie en kennis grote rollen spelen.

Maar wat betekent dit nou daadwerkelijk voor u en uw onderneming? Zowel bedrijven als overheidsinstanties van elke formaat kunnen profiteren van big data. Uiteraard stelt het gebruik van big data u in staat om betere beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op meer dan enkel een onderbuikgevoel. En terwijl deze toepassing van big data kan leiden tot lagere kosten en meer omzet, is dit nog maar het tipje van de ijsberg.

De echte kracht van big data ligt niet in het verleden, maar juist in de toekomst. Zo wordt big data, onder andere van sociale media, al gebruikt om aandelenkoersen te voorspellen (met hoge nauwkeurigheid). Ook binnen uw organisatie zijn er mogelijkheden om big data, algoritmes en voorspelmodellen toe te passen. Dit vereist uiteraard de nodige kennis van zake, vandaar dat er een nieuwe functie razendsnel in opkomst is: Chief Data Officer.

IMF Academy

In deze C-level functie gat op het allerhoogste management niveau aan de slag. Als deze uitdaging u als muziek in de oren klinkt, laat u dan nu door IMF Academy klaarstomen om aan de slag te gaan als Chief Data Officer! In deze intensieve 4-daagse training leert u alles over data analyse, data management, security en krijgt u beter zicht op het gebruik van AI en algoritmes. Dit is dé training voor data professionals die hun talenten willen gebruiken om voor betere resultaten voor hun organisatie te zorgen en hun eigen waarde te verhogen!

Mediapartner

IMF Academy is een mediapartner van het event.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!