Programma

Programma overzicht

Wij verwelkomen u graag op het online event Data Quality. Het programma bestaat uit een interessante mix van videotalks, interviews en talkshows. Volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Data Quality on demand!

Ruud Sneep

Ruud Sneep

Mede oprichter JADS MKB Datalab

Interactieve sessie - Een stap verder op weg naar datagedreven werken?

Ruud Sneep | Mede oprichter JADS MKB Datalab | JADS

Veel organisaties zeggen dat data en datagedreven werken zeer belangrijk is voor hun toekomst. In de praktijk blijkt echter dat de meeste organisaties (van klein tot groot) worstelen met het daadwerkelijk integreren van de nieuwste kennis en überhaupt het op orde krijgen van de kwaliteit van hun data. Het JADS Datalab heeft verscheidene technieken ontwikkeld om echte, concrete stappen te zetten in het werken met data en de datakwaliteit op orde te krijgen. Tijdens deze interactieve sessie neemt Ruud Sneep u mee in de cases waarbij het JADS Datalab organisaties verder heeft geholpen met het integreren van de nieuwste kennis en een stap verder heeft geholpen met datagedreven werken. Daarnaast gaat hij ook met u in gesprek over uw ervaringen en laat hij u onderling met elkaar van gedachten wisselen. Zo kom u in deze sessie op een informele, snelle en spontane manier in contact met andere deelnemers en experts.

JADS Data Quality Conference
Peter Vieveen

Peter Vieveen

Directeur DAMA NL

Edward Blom

Edward Blom

Intelligence professional bij DAMA

Data Quality in de praktijk

Peter Vieveen | VP Chapter Services DAMA International & Edward Blom | DamaNL

Edward Blom en Peter Vieveen nemen jullie mee in de wereld van datakwaliteit. Aan de hand van een associatieve boom classificeren ze jou problemen uit de praktijk, relateren dit aan organisatorische problemen en mogelijke oplossingen. Deze oplossingen worden geput uit het Data Management Book of Knowledge (DMBoK2) van DAMA. Heb je vragen over data governance, accountability, ownership of over het positioneren van een data management office? Wil je advies over het inzetten van een CDO of CIO? Of wil je weten wat de impact is van jouw gekozen oplossing op data kwaliteit? Vertel ons welke oplossing je in gebruik hebt: data vault, data lake, operational data hub, privacy by design en laat ons weten welke toepassingen je verder wil uitdiepen: data science, business intelligence of document management. Edward en Peter zorgen voor een levendige sessie en zorgen voor een open discussie.

DAMA nl Data Quality Conference
Rick Hultermans

Rick Hultermans

Data governance manager bij Royal Schiphol Group

Business waarde leveren door middel van data governance

Rick Hultermans | Data governance manager | Royal Schiphol Group

Graag neem ik jullie mee in het data governance programma van Schiphol waarmee de organisatie in 2018 gestart is. Hierin ga ik van abstractie naar concrete toepassing en leg ik uit hoe data governance bijdraagt aan het leveren van business waarde.

Schiphol Group Data Quality Conference
Arjan van Venrooy

Arjan van Venrooy

Partner & Managing Consultant bij VKA

Marco Kuster

Marco Kuster

Adviseur Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat

Nicole Pfeiffer

Nicole Pfeiffer

Senior medewerker Datamanagement bij PGGM

Talkshow – De Data Steward als verbinder

Arjan van Venrooy | Partner & Managing Consultant | VKA & Marco Kuster | Adviseur Informatievoorziening | Rijkswaterstaat

Tijdens deze talkshow zal er in een ‘De Wereld draait door’ setting onder leiding van dagvoorzitter Arjan van Venrooy, gediscussieerd worden over de Data Steward als verbinder op het gebied van datakwaliteit. Er zal ingegaan worden op vragen als, Welke rol heeft de Data Steward? en Hoe kan de samenwerking tussen Data Stewards en andere collega’s binnen de organisatie verbeterd worden?

VKA Data Quality Conference
Rijkswaterstaat Data Quality Conference
Rion Rijker

Rion Rijker

IT-Jurist & Partner bij Fresa consulting

Het belang van datakwaliteit gedurende de Covid-19 pandemie, door de ogen van een it-jurist

Rion Rijker | IT-Jurist & Partner | Fresa consulting

De wereld maakt op dit moment een pandemie mee van immense proporties. Gedurende deze pandemie zetten overheden wereldwijd alles in het werk om de pandemie onder controle te krijgen. Besluiten die normaliter niet of niet zo gemakkelijk genomen konden worden, worden nu al dan niet terecht ingezet. Deze beslissingen kunnen een grote impact hebben op onze persoonlijke levenssfeer. Het is daarom van belang dat informatie op basis waarvan de keuzes worden gemaakt betrouwbaar is.

Tijdens deze presentatie ga ik u aan de hand van voorbeelden laten zien hoe COVID-19 het belang van datakwaliteit heeft benadrukt en welke gevolgen dit tijdens de pandemie heeft gehad.

Fresa Data Quality Conference
Yvonne Meijerink

Yvonne Meijerink

Manager competence center Business Intelligence bij Erasmus MC

De BI afdeling: van bouwer naar verbinder

Yvonne Meijerink |Manager competence center Business Intelligence | ErasmusMC

De Business Intelligence professional van het Erasmus MC anno 2020 is niet langer een bouwer van een rapportage of een dashboard, maar een verbinder. Hij verbindt de informatievraag, het proces, de registratie, applicatie alsook de rapportage met elkaar en hanteert daarin een keten aanpak. Data wordt daarmee een communicatiemiddel binnen het ziekenhuis om afdelingen en teams met elkaar te verbinden en is de factor die verandering in onze organisatie in gang zet. Ik neem jullie mee in deze transitie, inclusief de uitdagingen die we daarin met elkaar tegenkomen.

Erasmus MC Data Quality Conference

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!