Programma

Stadion Feijenoord

Congresdag: 22 maart

Online event start: 23 maart

2021

De onderstaande sessies zijn onderdeel van het online event Data Quality 2021. De videotalks, interviews en talkshows zijn on demand beschikbaar, u kunt deze dus bekijken waar en wanneer u dat uitkomt vanuit de luie stoel. Wilt u een LIVE sessie bijwonen meld u dan aan voor het event, dan ontvangt u van ons een uitnodiging om uw programma samen te stellen en aan te melden voor een of meer LIVE sessies. Let op het aantal plaatsen bij de LIVE sessies is beperkt!

Menno Burger

Menno Burger

Practice Manager Business Transformation Services bij SLTN

LIVE Workshop: Maak impact met uw data

Menno Burger | Practice Manager Business Transformation Services (BTS) | SLTN

Organisaties zijn continu in de hoogste versnelling om hun businessmodel waar te maken – zorg dragen dat ze betrouwbaar waarde toevoegen. Dit is zowel in profit als non-profit, als bij grote en kleinere organisaties erg belangrijk. Tijdens deze workshop gaat Menno Burger met u in gesprek over de relevantie en de rol van data in dit verband. Hoe verbindt u de mogelijkheden van data om de impact van uw dienstverlening te versterken? Data relevantie = Data Governance. Hoe worden datastromen bestuurd en met (innovatieve) technieken geborgd en op welke wijze worden uitkomsten doorgezet binnen de organisatie?

Eenvoud biedt kennis, verbinding biedt impact. Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Deze workshop vindt plaats op donderdag 15 april om 10.00u en dinsdag 11 mei om 15:30u. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u een plek voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Peter van Nederpelt

Peter van Nederpelt

Data Quality Specialist bij DAMA NL

Edward Blom

Edward Blom

Intelligence professional bij DAMA NL

LIVE Workshop: Data Quality in de praktijk

Peter van Nederpelt | Data Quality Specialist & Edward Blom | DamaNL

Edward Blom en Peter van Nederpelt nemen jullie mee in de wereld van datakwaliteit. Aan de hand van een intro, voorbeelden en een interactieve sessie gaan ze in op herkenbare struikelblokken in het toepassen van het vak. Heb je vragen over standaardisering, normering data governance, accountability, ownership of over het positioneren van een data management office? Wil je advies over het inzetten van een CDO of CIO? Of wil je weten wat de impact is van jouw gekozen oplossing op datakwaliteit?

Deze workshop vindt plaats op donderdag 22 en 29 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u een plek voor deze workshop via de EventManager reserveren.

DAMA nl Data Quality Conference
Arjan van Venrooy

Arjan van Venrooy

Partner & Managing Consultant bij VKA

Marco Kuster

Marco Kuster

Adviseur Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat

Nicole Pfeiffer

Nicole Pfeiffer

Senior medewerker Datamanagement bij PGGM

ON demand Talkshow: De Data Steward als verbinder

Arjan van Venrooy | Partner & Managing Consultant | VKA | Marco Kuster | Adviseur Informatievoorziening | Rijkswaterstaat & Nicole Pfeiffer Senior medewerker datamanagement | PGGM

Tijdens deze talkshow zullen tafelgasten Marco Kuster, Nicole Pfeiffer en Arjan van Venrooy, onder leiding van Anna Stienstra, met elkaar in gesprek gaan over de Data Steward als verbinder op het gebied van datakwaliteit. Er zal ingegaan worden op vragen als, welke rol heeft de Data Steward? en hoe kan de samenwerking tussen Data Stewards en andere collega’s binnen de organisatie verbeterd worden?

VKA Data Quality Conference
Rijkswaterstaat Data Quality Conference
Menno Burger

Menno Burger

Practice Manager Business Transformation Services bij SLTN

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Moderator Heliview TALKS

On Demand Interview: Datagedreven werken - Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Menno Burger | Practice Manager Business Transformation Services (BTS) | SLTN

Datagedreven werken; het verzamelen van waardevolle inzichten vanuit data en vervolgens ernaar handelen. Een omschrijving met 2 invalshoeken. Waardevolle inzichten vanuit data en ernaar handelen. Elke organisatie is ermee bezig en iedereen is in het dagelijkse proces op werk bezig met datagedreven werken, zelfs thuis. Maar hoe verbind je dit alles zodat het ook ECHT impact heeft en misschien wel het belangrijkste: hoe houd je het SIMPEL?
Tijdens dit interview spreekt Menno Burger met Anna Stienstra over datagedreven werken en waar te beginnen, de kansen en de risico’s. Eenvoud, verbinding en het zetten van een richting, staan centraal. Vanuit technologie is alles mogelijk, maar wat helpt jou en hoe zorg je dat datagedreven werken de verschillende mensen in de organisatie verbindt, zodat datagedreven werken niet zomaar een buzz-woord is, maar juist onderdeel van DE oplossing met blik op vooruit?
Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Sharon Waizman

Sharon Waizman

Sr. Account Executive bij MicroStrategy

On Demand Videotalk: Intelligence Everywhere - Empower all edges of your organization with trusted insights

Sharon Waizman | Sr. Account Executive | MicroStrategy

Het huidige business klimaat is aan verandering toe. Door concurrentiedruk en stagnerende (organische) groei wordt de vraag naar strategische herorientatie steeds groter. Flexibiliteit, sneller en betere beslissingen nemen op basis van data ligt hieraan ten grondslag. Hoe zorg je ervoor dat het management en gebruikers de juiste data in handen hebben waardoor de bedrijfsresultaten groeien?

Ingmar Hensbergen

Ingmar Hensbergen

Manager Datamanagement bij Intergamma

Janita Sluurman

Janita Sluurman

Head of Data bij Eurofiber

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Moderator Heliview TALKS

On demand Talkshow: Inzicht in de praktische toepassing verbetert data kwaliteit

Ingmar Hensbergen | Manager DataManagement | Intergamma en Janita Sluurman | Head of Data | Eurofiber

De mensen die data invoeren in systemen zijn vaak niet degenen die de gegevens gebruiken voor hun dagelijks werk. Maar juist door data te gebruiken kom je er achter of de kwaliteit er van voldoende is voor de toepassing die je voor ogen hebt. De volledige keten van invoer betrekken bij het ‘eindproduct’ lijkt dan ook een uitermate doeltreffende methode om de datakwaliteit te verbeteren. Benieuwd hoe anderen dit hebben gedaan? Tijdens deze talkshow gaan tafelgasten Ingmar Hensbergen en Janita Sluurman onder leiding van Anna Stienstra met elkaar in gesprek over hoe zij door de toepassing van data inzichtelijk te maken bij alle stakeholders de datakwaliteit binnen hun organisatie aanzienlijk verbeterd hebben.

logo intergamma
Ruud Sneep

Ruud Sneep

Mede oprichter JADS MKB Datalab

On demand Interview: Een stap verder op weg naar datagedreven werken?

Ruud Sneep | Mede oprichter JADS MKB Datalab | JADS

Veel organisaties zeggen dat data en datagedreven werken zeer belangrijk zijn voor hun toekomst. In de praktijk blijkt echter dat de meeste organisaties (van klein tot groot) worstelen met het daadwerkelijk integreren van de nieuwste kennis en überhaupt het op orde krijgen van de kwaliteit van hun data. Het JADS Datalab heeft verscheidene technieken ontwikkeld om echte, concrete stappen te zetten in het werken met data en de datakwaliteit op orde te krijgen. Tijdens dit interview gaat Anna Stienstra in gesprek met Ruud Sneep over cases waarbij het JADS Datalab organisaties verder heeft geholpen met het integreren van de nieuwste kennis en een stap verder heeft geholpen met datagedreven werken.

JADS Data Quality Conference
Jan van Kalkeren

Jan van Kalkeren

Practice Manager Process bij Softline Solutions Northern Europe

On demand Videotalk: Tackle uw strategische 2021 IT doelen met IT Asset data!

Jan van Kalkeren | Practice Manager Process | Softline Solutions Northern Europe

IT assetmanagers zitten op een rijkdom aan data die hun ondernemingen kan helpen de volgende stap te bereiken in hun IT strategie. Bekijk deze videotalk van Softline Solutions en leer meer over tooling, practices en voorbeelden uit de praktijk die u helpen de uitdagingen van 2021 te lijf te gaan!

Softline Solutions Data Quality Conference
Bart van Oort

Bart van Oort

Kennismanager Data Governance & Data Management bij Hot ITem

Norbert van de Ven

Norbert van de Ven

Data Governance Consultant bij Hot ITem

on demand Videotalk: Data is grenzeloos

Norbert van de Ven | Data Governance consultant & Bart van Oort | Kennismanager Data Governance en Data Management | Hot Item

Datagedreven werken biedt grenzeloze mogelijkheden is de belofte. Echter, hiervoor is vereist dat organisaties hun datahuishouding op orde brengen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De weg is vaak lang en er is verregaande samenwerking nodig. En daar ligt een uitdaging! Samenwerking vereist namelijk een gezamenlijk doel, en hebben betrokkenen die wel? Bovendien, data houdt zich niet aan grenzen tussen afdelingen, processen of systemen. In deze videotalk laten Bart en Norbert zien wie de stakeholders zijn en welke belangen ze hebben. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht geboden in hoe de voor datakwaliteit benodigde samenwerking bereikt kan worden.

Marieke van Vliet

Marieke van Vliet

Associate Director & Compliance specialist - BeNeLux bij Bureau van Dijk

On demand Videotalk: Het belang van externe bedrijfsinformatie voor het verbeteren van het onboardings proces

Marieke van Vliet | Associate Director / Compliance specialist BeNeLux | Bureau van Dijk – A Moody’s Analytics Company

De toenemende regelgeving, de globalisering van de klantportefeuille en de complexiteit van eigendomsrelaties zorgen voor een toenemende vraag naar oplossingen. Of dit nu technologie, data of mensen zijn. Tijdens deze videotalk gaat Marieke van Vliet in op hoe (internationale) externe bedrijfsinformatie en software een balans kunnen brengen in het onboardingsproces en dit proces vereenvoudigen.

Rion Rijker

Rion Rijker

IT-Jurist & Partner bij Fresa consulting

On demand Videotalk: Het belang van datakwaliteit gedurende de Covid-19 pandemie, door de ogen van een it-jurist

Rion Rijker | IT-Jurist & Partner | Rijker Advies & Educatie B.V.

De wereld maakt op dit moment een pandemie mee van immense proporties. Gedurende deze pandemie zetten overheden wereldwijd alles in het werk om de pandemie onder controle te krijgen. Besluiten die normaliter niet of niet zo gemakkelijk genomen konden worden, worden nu al dan niet terecht ingezet. Deze beslissingen kunnen een grote impact hebben op onze persoonlijke levenssfeer. Het is daarom van belang dat informatie op basis waarvan de keuzes worden gemaakt betrouwbaar is.
Tijdens deze videotalk laat Rion Rijker u aan de hand van voorbeelden zien hoe COVID-19 het belang van datakwaliteit heeft benadrukt en welke gevolgen dit tijdens de pandemie heeft gehad.

Arjan van Venrooy

Arjan van Venrooy

Partner & Managing Consultant bij VKA

Marco Kuster

Marco Kuster

Adviseur Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat

Nicole Pfeiffer

Nicole Pfeiffer

Senior medewerker Datamanagement bij PGGM

ON demand Talkshow: De Data Steward als verbinder

Arjan van Venrooy | Partner & Managing Consultant | VKA | Marco Kuster | Adviseur Informatievoorziening | Rijkswaterstaat & Nicole Pfeiffer Senior medewerker datamanagement | PGGM

Tijdens deze talkshow zullen tafelgasten Marco Kuster, Nicole Pfeiffer en Arjan van Venrooy, onder leiding van Anna Stienstra, met elkaar in gesprek gaan over de Data Steward als verbinder op het gebied van datakwaliteit. Er zal ingegaan worden op vragen als, welke rol heeft de Data Steward? en hoe kan de samenwerking tussen Data Stewards en andere collega’s binnen de organisatie verbeterd worden?

VKA Data Quality Conference
Rijkswaterstaat Data Quality Conference
Ingmar Hensbergen

Ingmar Hensbergen

Manager Datamanagement bij Intergamma

Janita Sluurman

Janita Sluurman

Head of Data bij Eurofiber

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Moderator Heliview TALKS

On demand Talkshow: Inzicht in de praktische toepassing verbetert data kwaliteit

Ingmar Hensbergen | Manager DataManagement | Intergamma en Janita Sluurman | Head of Data | Eurofiber

De mensen die data invoeren in systemen zijn vaak niet degenen die de gegevens gebruiken voor hun dagelijks werk. Maar juist door data te gebruiken kom je er achter of de kwaliteit er van voldoende is voor de toepassing die je voor ogen hebt. De volledige keten van invoer betrekken bij het ‘eindproduct’ lijkt dan ook een uitermate doeltreffende methode om de datakwaliteit te verbeteren. Benieuwd hoe anderen dit hebben gedaan? Tijdens deze talkshow gaan tafelgasten Ingmar Hensbergen en Janita Sluurman onder leiding van Anna Stienstra met elkaar in gesprek over hoe zij door de toepassing van data inzichtelijk te maken bij alle stakeholders de datakwaliteit binnen hun organisatie aanzienlijk verbeterd hebben.

logo intergamma
Menno Burger

Menno Burger

Practice Manager Business Transformation Services bij SLTN

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Moderator Heliview TALKS

On Demand Interview: Datagedreven werken - Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Menno Burger | Practice Manager Business Transformation Services (BTS) | SLTN

Datagedreven werken; het verzamelen van waardevolle inzichten vanuit data en vervolgens ernaar handelen. Een omschrijving met 2 invalshoeken. Waardevolle inzichten vanuit data en ernaar handelen. Elke organisatie is ermee bezig en iedereen is in het dagelijkse proces op werk bezig met datagedreven werken, zelfs thuis. Maar hoe verbind je dit alles zodat het ook ECHT impact heeft en misschien wel het belangrijkste: hoe houd je het SIMPEL?
Tijdens dit interview spreekt Menno Burger met Anna Stienstra over datagedreven werken en waar te beginnen, de kansen en de risico’s. Eenvoud, verbinding en het zetten van een richting, staan centraal. Vanuit technologie is alles mogelijk, maar wat helpt jou en hoe zorg je dat datagedreven werken de verschillende mensen in de organisatie verbindt, zodat datagedreven werken niet zomaar een buzz-woord is, maar juist onderdeel van DE oplossing met blik op vooruit?
Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Sharon Waizman

Sharon Waizman

Sr. Account Executive bij MicroStrategy

On Demand Videotalk: Intelligence Everywhere - Empower all edges of your organization with trusted insights

Sharon Waizman | Sr. Account Executive | MicroStrategy

Het huidige business klimaat is aan verandering toe. Door concurrentiedruk en stagnerende (organische) groei wordt de vraag naar strategische herorientatie steeds groter. Flexibiliteit, sneller en betere beslissingen nemen op basis van data ligt hieraan ten grondslag. Hoe zorg je ervoor dat het management en gebruikers de juiste data in handen hebben waardoor de bedrijfsresultaten groeien?

Ruud Sneep

Ruud Sneep

Mede oprichter JADS MKB Datalab

On demand Interview: Een stap verder op weg naar datagedreven werken?

Ruud Sneep | Mede oprichter JADS MKB Datalab | JADS

Veel organisaties zeggen dat data en datagedreven werken zeer belangrijk zijn voor hun toekomst. In de praktijk blijkt echter dat de meeste organisaties (van klein tot groot) worstelen met het daadwerkelijk integreren van de nieuwste kennis en überhaupt het op orde krijgen van de kwaliteit van hun data. Het JADS Datalab heeft verscheidene technieken ontwikkeld om echte, concrete stappen te zetten in het werken met data en de datakwaliteit op orde te krijgen. Tijdens dit interview gaat Anna Stienstra in gesprek met Ruud Sneep over cases waarbij het JADS Datalab organisaties verder heeft geholpen met het integreren van de nieuwste kennis en een stap verder heeft geholpen met datagedreven werken.

JADS Data Quality Conference
Jan van Kalkeren

Jan van Kalkeren

Practice Manager Process bij Softline Solutions Northern Europe

On demand Videotalk: Tackle uw strategische 2021 IT doelen met IT Asset data!

Jan van Kalkeren | Practice Manager Process | Softline Solutions Northern Europe

IT assetmanagers zitten op een rijkdom aan data die hun ondernemingen kan helpen de volgende stap te bereiken in hun IT strategie. Bekijk deze videotalk van Softline Solutions en leer meer over tooling, practices en voorbeelden uit de praktijk die u helpen de uitdagingen van 2021 te lijf te gaan!

Softline Solutions Data Quality Conference
Bart van Oort

Bart van Oort

Kennismanager Data Governance & Data Management bij Hot ITem

Norbert van de Ven

Norbert van de Ven

Data Governance Consultant bij Hot ITem

on demand Videotalk: Data is grenzeloos

Norbert van de Ven | Data Governance consultant & Bart van Oort | Kennismanager Data Governance en Data Management | Hot Item

Datagedreven werken biedt grenzeloze mogelijkheden is de belofte. Echter, hiervoor is vereist dat organisaties hun datahuishouding op orde brengen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De weg is vaak lang en er is verregaande samenwerking nodig. En daar ligt een uitdaging! Samenwerking vereist namelijk een gezamenlijk doel, en hebben betrokkenen die wel? Bovendien, data houdt zich niet aan grenzen tussen afdelingen, processen of systemen. In deze videotalk laten Bart en Norbert zien wie de stakeholders zijn en welke belangen ze hebben. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht geboden in hoe de voor datakwaliteit benodigde samenwerking bereikt kan worden.

Marieke van Vliet

Marieke van Vliet

Associate Director & Compliance specialist - BeNeLux bij Bureau van Dijk

On demand Videotalk: Het belang van externe bedrijfsinformatie voor het verbeteren van het onboardings proces

Marieke van Vliet | Associate Director / Compliance specialist BeNeLux | Bureau van Dijk – A Moody’s Analytics Company

De toenemende regelgeving, de globalisering van de klantportefeuille en de complexiteit van eigendomsrelaties zorgen voor een toenemende vraag naar oplossingen. Of dit nu technologie, data of mensen zijn. Tijdens deze videotalk gaat Marieke van Vliet in op hoe (internationale) externe bedrijfsinformatie en software een balans kunnen brengen in het onboardingsproces en dit proces vereenvoudigen.

Rion Rijker

Rion Rijker

IT-Jurist & Partner bij Fresa consulting

On demand Videotalk: Het belang van datakwaliteit gedurende de Covid-19 pandemie, door de ogen van een it-jurist

Rion Rijker | IT-Jurist & Partner | Rijker Advies & Educatie B.V.

De wereld maakt op dit moment een pandemie mee van immense proporties. Gedurende deze pandemie zetten overheden wereldwijd alles in het werk om de pandemie onder controle te krijgen. Besluiten die normaliter niet of niet zo gemakkelijk genomen konden worden, worden nu al dan niet terecht ingezet. Deze beslissingen kunnen een grote impact hebben op onze persoonlijke levenssfeer. Het is daarom van belang dat informatie op basis waarvan de keuzes worden gemaakt betrouwbaar is.
Tijdens deze videotalk laat Rion Rijker u aan de hand van voorbeelden zien hoe COVID-19 het belang van datakwaliteit heeft benadrukt en welke gevolgen dit tijdens de pandemie heeft gehad.

Menno Burger

Menno Burger

Practice Manager Business Transformation Services bij SLTN

LIVE Workshop: Maak impact met uw data

Menno Burger | Practice Manager Business Transformation Services (BTS) | SLTN

Organisaties zijn continu in de hoogste versnelling om hun businessmodel waar te maken – zorg dragen dat ze betrouwbaar waarde toevoegen. Dit is zowel in profit als non-profit, als bij grote en kleinere organisaties erg belangrijk. Tijdens deze workshop gaat Menno Burger met u in gesprek over de relevantie en de rol van data in dit verband. Hoe verbindt u de mogelijkheden van data om de impact van uw dienstverlening te versterken? Data relevantie = Data Governance. Hoe worden datastromen bestuurd en met (innovatieve) technieken geborgd en op welke wijze worden uitkomsten doorgezet binnen de organisatie?

Eenvoud biedt kennis, verbinding biedt impact. Alles is mogelijk, maar bezint eer ge begint!

Deze workshop vindt plaats op donderdag 15 april om 10.00u en dinsdag 11 mei om 15:30u. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u een plek voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Peter van Nederpelt

Peter van Nederpelt

Data Quality Specialist bij DAMA NL

Edward Blom

Edward Blom

Intelligence professional bij DAMA NL

LIVE Workshop: Data Quality in de praktijk

Peter van Nederpelt | Data Quality Specialist & Edward Blom | DamaNL

Edward Blom en Peter van Nederpelt nemen jullie mee in de wereld van datakwaliteit. Aan de hand van een intro, voorbeelden en een interactieve sessie gaan ze in op herkenbare struikelblokken in het toepassen van het vak. Heb je vragen over standaardisering, normering data governance, accountability, ownership of over het positioneren van een data management office? Wil je advies over het inzetten van een CDO of CIO? Of wil je weten wat de impact is van jouw gekozen oplossing op datakwaliteit?

Deze workshop vindt plaats op donderdag 22 en 29 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u een plek voor deze workshop via de EventManager reserveren.

DAMA nl Data Quality Conference

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!