Ook TikTok beboet vanwege privacy schending

Op 22 juli werd het bedrijf TikTok op de vingers getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wegens schending van de privacy van kinderen. Zij voegen zich hiermee bij het rijtje van onder andere het UWV, Booking.com, Uber en het BKR die door de AP zijn beboet in het kader van de AVG. Het bedrijf moet een boete van € 750.000,- betalen vanwege de privacy schending.

De AVG is een noodzakelijke stap geweest op het gebied van privacybescherming, maar voor veel grote en kleine bedrijven is het ook een grote zorg. De wetgeving is enorm omvangrijk en bedrijven weten vaak niet volledig aan welke eisen zij moeten voldoen. Tel daarbij op dat de gegevens van uw bedrijf en gebruikers zeer waardevol zijn voor criminelen en de noodzaak voor het in huis hebben van een informatiebeveiligingsexpert.

En de AVG is nog slechts de nieuwste toevoeging aan de lijst uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging. Ieder jaar wordt het steeds belangrijker om de gegevens van uw bedrijf, klanten, leveranciers en website bezoekers te beschermen. Zo zult u zien dat uw beslissingen op het gebied van informatiebeveiliging een directe impact hebben op bijvoorbeeld de operationele kosten en efficiency van de totale organisatie.

IMF Academy

Twijfelt u of uw onderneming voldoet aan de AVG of heeft u zorgen over de informatiebeveiliging? Laat u opleiden tot Chief Information Security Officer (CISO) met de splinternieuwe opleiding van IMF Academy! In 4 dagen leert u dan alle ins en outs van informatiebeveiliging, waaronder de AVG, en bent u optimaal in staat om cybersecurity op een gestructureerde manier te implementeren in uw organisatie!

Werkt u in de publieke sector? Volg dan onze CISO training specifiek voor de publieke sector.

Mediapartner

IMF Academy is een mediapartner van het event.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!