Data protection compliance houdt niet op bij policies & guidelines

Voor duurzame en voorspelbare compliance is een doelgerichte, hands-on implementatie in de IT organisatie nodig. Data protection compliance houdt niet op bij policies en guidelines. Welke praktische uitdagingen kom je daarbij tegen?

Tegenwoordig is het beschermen van data een van de meest essentiële taken van een organisatie. Zo kwam op 24 augustus 2021 naar buiten dat de Nederlandse Tweede Kamer per ongeluk het adres van een 14-jarig meisje online heeft gezet op hun publieke website. Natuurlijk is dit niet met bewuste intenties gebeurd, maar dit toont wel aan hoe gemakkelijk data kan worden gelekt.

Van data protection naar productontwikkeling

Het beschermen van data en de grenzen in hoever een organisatie mag gaan met het vergaren en opslaan van data is vastgelegd in het AVG. De afgelopen jaren hebben veel organisaties in Nederland een goed niveau van verantwoordingsplicht in het kader van AVG bereikt. Daarom is het uiterst belangrijk om de focus van data protection te verleggen naar productontwikkeling, procesverbetering en IT-delivery. Maar waar moet u dan vooral op letten?

IT-domein

Het kan tevens lastig zijn om de algemene vereisten voor gegevensbescherming én de juiste technische en organisatorische maatregelen goed te integreren in IT-werkprocessen. Dit is nu net waar Stefan van Beurden, IT Security & Compliance Expert bij Essent, op in wilt gaan tijdens het Data Privacy event 2021. Hij wilt u graag de werkbare handvatten meegeven om privacy compliance in de praktijk vorm te geven, en dan met name in het IT-domein!

Data Privacy 2021

In zijn sessie vertelt Stefan van Beurden hoe Essent is omgegaan met de praktische uitdagingen die aan de orde komen bij Privacy-By-Design in een Agile DevOps IT-Proces. Neem op 10 november deel aan de congresdag in Utrecht. Verkrijg uw tickets nu met korting.

Liever alleen online deelnemen? Dat is ook mogelijk! Het online event gaat één dag na de congresdag (11 november) van start.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!