Bedreiging van binnenuit bestrijden met Varonis

Liggen uw kaderleden ‘s nachts wakker van insider-dreigingen? Waarschijnlijk zullen ze zich altijd zorgen maken, terecht, maar u kunt hen helpen om beter te slapen – en dat zelf ook te doen.

Ten eerste bouwen insiders een profiel op wanneer ze gegevens gebruiken – welk type gegevens, hoeveel, wanneer en met welke apparaten. Net zoals uw kredietkaartbedrijf een profiel van uw uitgavenpatroon opstelt om fraude op te sporen, kan automatisering een profiel opbouwen van de manier waarop insiders met gegevens omgaan, om zo signalen van toegangsmisbruik te detecteren.

Ten tweede, waarom moeten insiders zoveel toegang hebben? Uit risicobeoordelingen blijkt dat gemiddeld 20% van alle mappen voor alle werknemers of aannemers toegankelijk is, meestal per vergissing. Veel van die gegevens zijn gevoelig – bijna de helft van de organisaties heeft ten minste 1.000 gevoelige bestanden open voor elke werknemer. Eén gevoelig bestand volstaat om meer dan een paar nachten slaap te verliezen. Waarom zou u insiders toegang geven tot meer gegevens dan ze echt nodig hebben, als u zich zorgen maakt over insider-dreigingen? Er bestaat een heel praktisch alternatief.

Ten derde hebben gegevens een vervaldatum maar blijven ze veel langer beschikbaar dan nodig is. Gemiddeld 71% van de gegevens is lang of zelfs nooit geraadpleegd. Verouderde gegevens hebben weinig waarde maar vergroten uw risico en verspillen opslagruimte die waarschijnlijk niet gratis is. Verouderde gegevens beschermen en naar een goedkopere opslag verplaatsen, is een gemakkelijk winstpunt.

Door gesofisticeerde analytische functies met inhoud analyse en toelatingsbeheer te combineren, beschermt Varonis u tegen insider-dreigingen, met een snelle detectie, geoptimaliseerde toegangscontroles en een gegevensgestuurd beleid. Varonis beschermt organisaties niet alleen tegen insider-dreigingen maar ook tegen malware, ATP’s en gekaapte accounts, met een gegevensgerichte benadering die focust op de meest waardevolle, omvangrijke en kwetsbare concentraties van gegevens – bestands- en e-mailsystemen ter plekke en in de cloud. Met het Varonis Data Security Platform hebt u het antwoord op de belangrijkste beveiligingsvraag: Zijn mijn gegevens veilig?

Lees vandaag nog meer over het Varonis-platform.

Wil weten 5 manieren waarop hackers medewerkers die remote werken uitbuiten? Bekijk ons webinar.

Ontdek meer

Meer weten over hoe u uw gegevens kunt beveiligen? Meld u dan snel aan voor het online event en bekijk snel exclusieve videocontent waar en wanneer u dat wil!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!