Terugblik Cyber Security Experience 2019

De 9de editie van Cyber Security Experience vond plaats op 26 november 2019 en was weer een enorm succes! Cybersecurity expert én dagvoorzitter Peter Zinn trapte in bijzijn van 26 partners en ruim 200 deelnemers de dag af met een terugblik van het afgelopen jaar. Wat viel er op? Er waren veel ‘breaches’! Tijdens Cyber Security Experience 2019 zijn we dieper ingegaan op hoe we ons als collectief kunnen wapenen tegen cybercrime.

Partner en Cybersecurity & Innovation Lead bij Revnext, Anouk Vos, vertelde tijdens haar sessie: “Niet lullen, maar hacken.” We moeten hacken meer als ambacht gaan beschouwen. Met de ‘Cyberworkplace’ stimuleert zij jonge programmeurs en (amateur)hackers om op ambachtelijke wijze te leren hacken, slopen én bouwen. Na afloop van haar sessie overhandigde Vincent Jentjens het boek ‘Understanding IT Security Administration’ om dit mooie initiatief te ondersteunen.

Ook werden er exemplaren van het boek ‘How to Create a Risk-Aware Culture & Empowerment’ overhandigd. Auteurs Ardie Kleijn en Annemiek Wauters-Bracke, respectievelijk de CISO en plaatsvervangend CISO van de Nationale Politie, overhandigden de onofficiele eerste exemplaren aan dagvoorzitter, Peter Zinn, en organisator van het event, Jasper Lazet.

Voorafgaand gaf Kleijn in een driekwartier durende keynote op inspirerende wijze een blik in hun wereld. Over hun aanpak hoe je businessmanagers zo ver kunt krijgen dat ze security écht serieus gaan nemen en hoe je er voor zorgt dat er focus wordt aangebracht op de risico’s die er toe doen. “They nailed it” was de conclusie van Gartner. Als verrassing werd na afloop van het congres voor iedere deelnemer een exemplaar van het boek beschikbaar gesteld tijdens de netwerkborrel en konden zij het boek in ontvangst nemen en laten signeren.

Deze inspirende dag werd door Tekentolk Jaap Scheepstra samengevat en geïllustreerd. In een heldere en metaforische tekening heeft hij zo de rode draad van het event bij elkaar gebracht. Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de dag en vergeet u niet in te schrijven voor de 10de editie op 26 november 2020. Met ons vernieuwde 1,5 meter concept kunt u veilig en zorgeloos ook deze jubileum editie bijwonen!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!