Martijn Dekker

CISO van ABN AMRO

Dr. Martijn Dekker werd in 2014 benoemd tot de Chief Information Security Officer (CISO) van ABN AMRO. Als CISO is hij verantwoordelijk voor het definiëren, implementeren en bewaken van de informatiebeveiligingsstrategie van de ABN AMRO bank wereldwijd. Dit omvat identity & access management, security operations en e-fraud prevention. Martijn begon in 1997 bij ABN AMRO, na afronding van zijn promotie in de zuivere wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn rol bij ABN AMRO is hij lid van de adviesraad en voorzitter van de ICT subcommissie van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Sinds begin 2010 is hij deeltijds gastprofessor information security aan de Universiteit van Amsterdam. Ook deelt hij zijn ervaringen en inzichten via lidmaatschappen van verschillende adviescommissies.

Carriere

Als topman en Chief Information Security Officer bij ABN AMRO Bank heeft Martijn meer dan 20 jaar ervaring in het aansturen van de beveiligingsstrategie van de organisatie. Daarnaast doceert en begeleidt hij al meer dan 10 jaar masterstudenten aan Nederlandse universiteiten. Sinds begin 2020 is hij gasthoogleraar Informatiebeveiliging aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek doet op het gebied van informatiebeveiliging, governance, besluitvorming, beveiligingsautomatisering en informatietheorie. Naast zijn bestuurs- en wetenschappelijke functies lid van de adviesraad en voorzitter van de ICT-subcommissie van het CBS en lid van diverse adviesraden.

Als ervaren leider in cybersecurity geeft Martijn ook graag keynotes, lezingen en trainingen. In 2022 werd hij verkozen tot een van de 100 meest innovatieve en invloedrijke beveiligingsleiders ter wereld: Global CISO 100 awards 2022.

Video's en podcasts

Martijn's keynote tijdens de Cyber Security Experience

Tijdens de 12de editie van de Cyber Security Experience zal ook Martijn Dekker het podium betreden om zijn kennis met ons te delen. Dit jaar draait het volledig om samenwerkingen. Zijn sessie:

Let’s Team Up voor cybersecurity-optimalisatie

Om cybersecurity te optimaliseren is niet alleen steeds meer samenwerking nodig tussen bedrijven, partners, leveranciers en klanten. Ook is steeds meer een multidisciplinair aanpak vereist om slimme ideeën vanuit meerdere disciplines en sectoren te combineren en daarmee innovatieve security-oplossingen vorm te geven. Maar hoe komt u in contact met die andere disciplines? En hoe gaat u om met de soms wel heel grote verschillen tussen partijen: verschillende manieren van werken, verschillende stijlen en verschillende snelheden? En in een tijd waarin er altijd een tekort aan cybersecurity-mensen is, is het ook moeilijk om te investeren in riskante experimenten. In deze keynote deelt Martijn Dekker zijn jarenlange ervaring in het organiseren en participeren in samenwerkingen tussen de academische wereld en het bedrijfsleven, geïllustreerd met een aantal voorbeelden die aansporen tot nog meer en nog betere samenwerking.

BE PART OF THE SOLUTION

Meld u vandaag nog aan om de sessie van Martijn en veel meer bij te wonen. Kom in contact met vakgenoten, experts en leveranciers. Cyber Security Experience is dé mogelijkheid om uw netwerk te vergroten en kennis op te doen. 

Gratis ticket

0,-

  • Netwerken met peers
  • Verdiepende online sessies
  • In gesprek met leveranciers
  • Bewijs van deelname voor CPE-punten

Voorwaarden voor gratis toegang

U behoort tot de doelgroep en voert drie 1-op-1 gesprekken

Premium ticket

249,-

  • Alles in het gratis ticket
  • Vrijgesteld van verplichting 1-op-1 gesprekken

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!