Maartje Peters

Hoofd van de Taskforce Cyber bij directie Veiligheidsbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Drs. Maartje Peters is sinds de zomer van 2021 hoofd van de Taskforce Cyber bij de Directie Veiligheidsbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze studeerde antropologie/ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna is ze hands-on aan de slag gegaan met onderwerpen zoals veiligheid, stabiliteit, mensenrechten, migratie en ontwikkelingssamenwerking.

Indrukwekkend verleden

Maartje Peters heeft letterlijk met haar voeten in de klei gestaan tijdens verschillende onderzoeken in Mali en Cambodia voordat ze bij de VN ging werken en later het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maartje startte haar carriere bij het Ministerie in 2002 en vervulde uiteenlopende functies op het snijvlak van politiek en mensenrechten zowel op het ministerie in Den Haag als op ambassades (Bangkok, Amman). Daarvoor werkte zij bij regionale VN-kantoren (International Labour Organisation in Beirut en UN Women in Amman) in het Midden-Oosten. Haar interesse in cyber is ontstaan doordat ze graag in nieuwe onderwerpen duikt die het Nederlands buitenlandbeleid raken. In juli 2021 trad ze als opvolger van Carmen Gonsalves aan als de hoofd van de Taskforce Cyber bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Het ontwikkeld zich razendsnel en we hebben nauwelijks een idee van weke kant het opgaat. Als Nederlandse overheid zijn we één van de vele spelers. Met alle kansen en mogelijkheden die cyber brengt, komen ook risico’s en dreigingen die cyber tot een belangrijk geopolitiek thema maken. Cyber is ook niet per definitie een veiligheidsonderwerp, het is dwarsdoorsnijdend. Elke regio- of themadirectie bij BZ heeft er al mee te maken.” Bron

Spreker tijdens de Cyber Security Experience

Wij zijn enorm blij en trots dat Drs. Maartje Peters tijdens de Cyber Security Experience een keynote zal verzorgen. Laat u inspireren en grijp deze unieke kans om Maartje al uw prangende vragen te stellen!

Zicht op internationaal cyberbeleid; hoe wordt het spel gespeeld?

In deze keynote geeft Maartje Peters inzicht in de internationale (diplomatieke) wereld van cyberbeleid. Als Hoofd van de Taskforce Cyber bij directie Veiligheidsbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zij de opdracht om nieuwe internationale relaties aan te gaan en bestaande relaties te intensiveren op het gebied van cybersecurity. Mede ingegeven door verschuivingen van geopolitieke verhoudingen is het vormen van nieuwe coalities noodzakelijk. Wereldwijd proberen meer landen grip te krijgen op cyberveiligheid, maar hoe wordt dit spel – onder andere binnen de Verenigde Naties – nu precies gespeeld? Welke interventies heeft Nederland voor ogen, zowel bilateraal als in EU verband? En wat betekent dit nu precies in de praktijk? En hoe zit het nu precies met de nieuwe internationale cyberstrategie? En wat gaat deze ons brengen? Op zoek naar meer duiding zal dagvoorzitter Peter Zinn met Maartje Peters in gesprek gaan en is er veel ruimte voor vragen en interactie.

BE PART OF THE SOLUTION

Meld u vandaag nog aan om de sessie van Maartje en veel meer bij te wonen. Kom in contact met vakgenoten, experts en leveranciers. Cyber Security Experience is dé mogelijkheid om uw netwerk te vergroten en kennis op te doen. 

Gratis ticket

0,-

  • Netwerken met peers
  • Verdiepende online sessies
  • In gesprek met leveranciers
  • Bewijs van deelname voor CPE-punten

Voorwaarden voor gratis toegang

U behoort tot de doelgroep en voert drie 1-op-1 gesprekken

Premium ticket

249,-

  • Alles in het gratis ticket
  • Vrijgesteld van verplichting 1-op-1 gesprekken

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!