Bibi van den Berg

Hoogleraar Cybersecurity Governance bij Universiteit Leiden

Prof.dr. Bibi van den Berg (1975) is als Hoogleraar Cybersecurity Governance verbonden aan de Universiteit Leiden. Zij staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep Cybersecurity Governance bij het Institute of Security and Global Affairs. Haar onderzoek en onderwijs richten zich op de volgende thema's: (1) cybersecurity governance, (2) governance van veiligheid en (3) het reguleren van menselijk gedrag door het gebruik van technologieën (techno-regulering en nudging). Van den Berg is voorzitter van ACCSS, de Academic Cyber Security Society in Nederland. Daarnaast is zij lid van de Cyber Security Raad, een raad die het kabinet adviseert op het gebied van cybersecurity in Nederland. Bovendien is Van den Berg lid van de ICT Adviesraad van het Centraal Bureau voor de Statistiek, voorzitter van de Adviesraad van IDEMIA, lid van de Adviesraad van de ANVS en lid van de Commissie Kennis en Onderzoek van de Politieonderwijsraad.

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden, in 1575 opgericht, is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeks­universiteiten.

De universiteit heeft zeven faculteiten en is gevestigd in Leiden en Den Haag. Ons motto is Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid.

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!