Oktober: Europese Cybersecurity Maand (ECSM)

In Europa is het in oktober European Cybersecurity Month (ESCM). Dit is een campagne van de Europese Unie die als doel heeft het verder informeren van burgers en bedrijven over digitale beveiliging en digitale dreigingen door het verstrekken van actuele informatie over online beveiliging, bewustmaking en het delen van succesverhalen. In heel Europa vinden er gedurende de maand oktober honderden activiteiten plaats, zoals conferenties, workshops, trainingen en webinars.

‘Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid’

Sinds het eerste evenement in 2012 heeft de European Cybersecurity Month zijn belangrijkste prioriteiten bereikt door partijen uit heel Europa samen te brengen onder de slogan ‘Cybersecurity is a Shared Responsibility’ om zich te verenigen tegen cyberdreigingen. Elk jaar promoot de campagne niet alleen het veiliger gebruik van internet voor EU-burgers, maar de organisatoren bieden ook de kennis en tools om dit te doen.

‘Think Before U Click’ #thinkb4uclick

‘Think Before U Click’ is het officiële motto van ECSM 2021. Dit jaar zal de campagne zich op 2 thema’s richten: ‘Eerste hulp, richtlijnen voor wat te doen als u slachtoffer bent van een cyberaanval’ en ‘Cyber veiligheid thuis’. De belangrijkste doelstellingen van de campagne van 2021 zijn ervoor te zorgen dat eindgebruikers en organisaties goed geïnformeerd zijn over de potentiële cyberbeveiligingsrisico’s en dat ze online veilig blijven. De algemene bedoeling is om EU-burgers te helpen een basisbegrip te ontwikkelen van de verschillende soorten onlinebeveiligings- en privacykwesties.

Bron: Enisa

Be part of the solution; prepare for ransomware decisions

Op 25 november vindt de 11e editie plaats van Cyber Security Experience. Tijdens het event zullen we in het uitgebreide programma aandacht besteden aan de verantwoordelijkheden van diverse stakeholders en wat daar nóg beter kan. Cybersecurity is natuurlijk een verantwoordelijkheid van ons allemaal en het is een dooddoener dat dit zo sterk is als de zwakste schakel. Het is misschien een cliche, maar het is wel waar.

Aan de hand van het thema ‘Be part of the solution; taking responsibility’ zullen diverse toonaangevende sprekers aan het woorden komen, zoals Michiel Borgers, CIO bij Maastricht University, Hans de Vries, Directeur van het NCSC en meer!

Meld u aan voor de congresdag en verdien CPE punten

Wees er snel bij en meld u aan voor het event. Door de congresdag bij te wonen kunt u ook CPE punten verdien. Lees meer over CPE

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!