Oktober: Europese Cybersecurity Maand (ECSM)

In Europa is het in oktober European Cybersecurity Month (ESCM). Dit is een campagne van de Europese Unie die als doel heeft het verder informeren van burgers en bedrijven over digitale beveiliging en digitale dreigingen door het verstrekken van actuele informatie over online beveiliging, bewustmaking en het delen van succesverhalen. In heel Europa vinden er gedurende de maand oktober honderden activiteiten plaats, zoals conferenties, workshops, trainingen en webinars.

‘Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid’

Sinds het eerste evenement in 2012 heeft de European Cybersecurity Month zijn belangrijkste prioriteiten bereikt door partijen uit heel Europa samen te brengen onder de slogan ‘Cybersecurity is a Shared Responsibility’ om zich te verenigen tegen cyberdreigingen. Elk jaar promoot de campagne niet alleen het veiliger gebruik van internet voor EU-burgers, maar de organisatoren bieden ook de kennis en tools om dit te doen.

‘Think Before U Click’ #thinkb4uclick

‘Think Before U Click’ is het officiële motto van ECSM 2020. Dit jaar zal de campagne zich op 2 thema’s richten: ‘Digitale vaardigheden’ en ‘Cyber Scams’. Deze thema’s zijn erop gericht mensen te helpen cyberdreigingen te identificeren en erop voorbereid te zijn. Het thema ‘Digitale vaardigheden’ biedt deelnemers informatie over e-privacyaangelegenheden zoals bescherming van persoonsgegevens, cyberpesten en cyberstalking. Het tweede thema, ‘Cyber ​​Scams’, deelt inzichten in huidige en potentiële cyberdreigingen zoals phishing, het in gevaar brengen van zakelijke e-mail en fraude bij online winkelen.

Bron: Enisa

Be part of the solution; prepare for ransomware decisions

Op 26 november vindt de 10e editie plaats van Cyber Security Experience. Tijdens het event zullen we in het uitgebreide programma aandacht besteden aan de toenemende dreiging van cyberaanvallen  en ransomeware-situaties waar organisaties vroeg of laat mee te maken krijgen. We kijken hoe u uw organisatie hierop kunt voorbereiden en hoe u die vervolgens het beste door de situatie kunt loodsen. Aan de hand van het thema ‘Be part of the solution; prepare for ransonware decisions’ zullen diverse toonaangevende sprekers aan het woorden komen, zoals Michiel Borgers, CIO bij Maastricht University die zich eind vorig jaar in een uiterst precaire situatie bevond.

Meld u aan voor de congresdag en verdien CPE punten

In verband met ons 1,5 meter concept kunnen wij een gelimiteerd aantal deelnemers toelaten dit jaar. Wees er dus snel bij en meld u aan voor de congresdag. Door de congresdag bij te wonen kunt u ook CPE punten verdien. Lees meer over CPE

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!