Data Quality Conference

Terugblik Data Quality Conference

Woensdag 12 juni 2019, Breda – De 3e editie van de Data Quality Conference vond een week geleden plaats in Arnhem. Ruim 150 deelnemers bezochten het congres op Papendal, waarmee deze editie de best bezochte tot nu toe is. Het thema dit jaar: ‘Grip, inzicht en controle op datakwaliteit’. Voor dit thema was gekozen, omdat het belang van datakwaliteit almaar groter wordt nu organisaties steeds meer datagedreven werken.

Het congres werd geopend door en stond onder leiding van dagvoorzitter Marc Gill’ard. Rijkswaterstaat, ABN AMRO, KPN en TNO gingen tijdens hun praktijkcases niet alleen dieper in op het verbeteren van datakwaliteit binnen organisatie, maar werd er ook gekeken naar hoe teams binnen de organisatie zijn opgezet en hoe men ‘awareness’ rondom datakwaliteit op organisatiebreed-niveau kan vergroten en verbeteren.

De (nog niet zo) universele taal van datakwaliteit

Tijdens de interactieve sessie van Peter Vieveen (Directeur, DAMA NL) werd besproken hoe belangrijk het is dat zowel binnen organisaties, als tussen verschillende bedrijven, dezelfde taal wordt gesproken op het gebied van datamanagement. Op deze manier werken we collectief samen aan het gesprek rondom datakwaliteit.

Een kwestie van leven of dood

In haar sessie over dataverzameling binnen het onderzoek naar geneesmiddelen gaf Barbara van Vugt (Projectmanager EPD Oncology, Parexel) ons een kijkje in een wereld waarin datakwaliteit een zaak van leven of dood kan zijn. Waarbij een ogenschijnlijk minuscuul foutje een mensen leven voorgoed kan veranderen.

Datakwaliteit of hackerwalhalla?

Esmée Babet Snoey Kiewit (Ethisch hacker, SecureResult) vertelt ons over de invloed van datakwaliteit met betrekking tot cyberveiligheid binnen de organisatie. Zo legt zij uit, aan de hand van pijlers, over het ‘in control zijn’ over datakwaliteit en hoe makkelijk het is voor hackers om toe te slaan als het hieraan ontbreekt, binnen organisaties.

Effectieve datavisualisatie

Naast de hoge waardering voor het congres onder de deelnemers, werd ook de sessie over ‘effectieve datavisualisatie’ van Michel Dekker (Partner en Founder bij Nova Silva en trainer bij Heliview Conferences & Training) goed beoordeeld. Heeft u deze sessie gemist of heeft u interesse in verdieping op dit onderwerp? Heliview organiseert samen met Michel Dekker dit jaar nog 2 trainingen op het gebied van Datavisualisatie, namelijk op 10 & 11 september en op 5 & 6 november.

Als deelnemer van het Data Quality congres ontvangt u € 200,00 korting op onze training Datavisualisatie. Gebruik hiervoor bij inschrijven de kortingscode: CONGRESDQ19

‘Eiwit-momentje’

Afsluitende keynote. Jeroen Wouters (Innovatie-manager Sport & Voeding, Sportcentrum Papendal) gaf ons een kijkje in de spreekwoordelijke keuken van Sportcentrum Papendal – welke dit jaar ook fungeerde als congreslocatie – waarin hij aantoonde hoe zij doormiddel van verschillende data de topsporters op Papendal, voorzien van voedingsadvies. Zo weten zij precies via de data die door middel van een app wordt bijgehouden, wanneer een sporter een ‘eiwit-momentje’ moet inlassen.

Save the date!

Met veel trots kijken wij terug op een geslaagde dag, waarbij veel nieuwe contacten zijn gelegd, waardevolle 1-op-1 gesprekken plaats hebben gevonden en waar inspirerende sessies elkaar gedurende de dag afwisselden. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van de Data Quality Conference, blokkeer alvast 9 juni 2020 in uw agenda, dan zien we u hopelijk volgend jaar!