Niels Beckers

CCO bij Enable U

Niels is sinds 2000 werkzaam in de Telecommunicatie en ICT branche. Na zijn studie Technische Natuurkunde startte hij in 2000 zijn carrière in de Telecommunicatie sector bij Lucent Technologies (nu Nokia). Daar was hij werkzaam in diverse (pre)sales en business development rollen met focus op de grote Telecom operators in Europa. In 2008 maakte hij de overstap naar CA Technologies (in 2019 overgenomen door Broadcom), waar hij na Account Director en Sales Director large accounts uiteindelijk de functie van Country Manager Nederland heeft bekleed. De laatste jaren was hij commercieel verantwoordelijk voor de API Management Business Unit in de Nordics, Benelux, UK en Ierland. Na de overname van Broadcom heeft hij de overstap gemaakt naar Enable U als Chief Commercial Officer. Binnen Enable U is hij verantwoordelijk voor de go-to-market strategie van Enable U. Onder zijn commerciële leiding is het bedrijf de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en significant gegroeid. Momenteel is Enable U de toonaangevende integratiespecialist en leverancier in het overheids- en semi-overheidsdomein, en levert generiek kennis en technologie op het gebied van integratie (ESB, iPaaS, API Management).

Enable U

Enable U is onafhankelijk integratiespecialist en solutions partner voor toonaangevende integratieproducten en diensten en verzorgt veilige (keten)integratie van digitale data en diensten tussen verschillende IT-systemen.
We stellen elk type organisatie in staat om haar diensten via API’s beschikbaar te stellen aan ketenpartners. Enable U biedt een portfolio van integratieoplossingen en specialistische diensten, samengevoegd tot een integratieplatform As a Service, met functioneel beheer van verbindingen en integratieprocessen.
Schaalbaarheid, veiligheid en eenvoud vormen de basis van onze geleverde hybride integraties.
Sinds zijn oprichting werkt Enable U aan de ambitie om -door middel van soepele digitale integratieprocessen- tot maatschappelijke meerwaarde te komen. Meer informatie is te vinden op www.enable-u.nl

Niels' bijdrage aan het programma

Interview: flexibele bedrijfsvoering door een gedegen visie en strategie op API’s

Hybride IT is een gegeven en er zal altijd een gezonde mix zijn van legacy- en SaaS software, on-premise & cloud en interne- en externe data. Hoe eenvoudiger er tussen deze omgevingen gegevens uitgewisseld kan worden, hoe flexibeler de bedrijfsvoering. Veel organisaties pakken dit aan door iedere integratie apart aan te pakken. Maar is dit verstandig? In dit interview gaat Paul van Liempt in gesprek met Niels Beckers, CCO bij Enable U. Tijdens dit interview zal er onder andere antwoord komen op de vragen of “integratie” een onderdeel moeten zijn van een IT- of (zelfs een) bedrijfsstrategie?
Waar moet rekening mee gehouden worden wanneer systemen externe gegevens van bijvoorbeeld de overheid of een partner nodig hebben? Of hoe zit dat wanneer er juist gegevens aan derden moeten worden aangeboden? En hoe zit het met iPaaS? Is dit voor iedereen? Of juist voor specifieke organisaties?

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!