Hendrik van Overloop

Product owner bij Vivium

Hendrik is al meer dan 10 jaar actief in de verzekeringssector waarvan hij de laatste 5 jaren volledig focuste op de digitale transitie die de sector meemaakt. Eerst als consultant maar sinds 2020 vast in dienst bij Vivium. Als Product Owner is hij nauw betrokken bij de Vivium-strategie die meer evolueert naar Business gedreven API’s. Naast zijn job bij Vivium is hij ook Founder van een insurtech start-up, genaamd SCiiO. Met SCiiO wil Hendrik verzekeringscontracten uitleggen op een gepersonaliseerde en transparante manier. Ook vanuit SCiiO is doelbewust gekozen voor een API-first strategie.

Vivium

Vivium Zorggroep is de zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. We helpen u uw eigen leven te blijven leiden, in elke levensfase. Zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk. Ook ondersteunen we partners en familie indien gewenst.

Wij geloven in uw kracht. U weet zelf het beste wat u nodig heeft. Wij luisteren en werken samen aan een oplossing die past. Of het nu gaat om zelfstandig wonen, revalideren, goede zorg een passende woonsituatie of een plezierig leven. Wij helpen u graag verder.

logo vivium

Hendriks bijdrage aan het programma

Videotalk: Als business, ownership nemen over uw API’s

API’s kunnen vaak abstract lijken voor niet technische mensen. Nochtans zijn het essentiële bouwstenen van een moderne customer journey. Het is dan ook nodig dat business afdelingen meer betrokkenheid creëren – zelfs ownership claimen – over hun API laag.

We bekijken hoe we dit in ons bedrijf hebben kunnen realiseren. We lichten de strategie toe van een gelaagde API visie, waarbij de dieperliggende en technische API’s omsloten worden door meer functioneel opgebouwde API’s, die aan de buitenwereld kunnen worden aangeboden.

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!