november 2019

9 november 2019

Innovatie en data in sport en voeding: een wereld te winnen!

In deze lezing zal Jeroen Wouters, Innovatie-manager Sport en Voeding bij Sportcentrum Papendal, ingaan op innovatie in sport en voeding. Goede voeding is van cruciaal belang voor het leveren van sportprestaties en ter ondersteuning aan training. Om sporters beter inzicht te bieden in de rol van voeding bij sportprestaties worden ondersteunende gegevens aangeboden; het gebruik van data speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. De Papendal Voedingsapp biedt de talent- en topsporters van Sportcentrum Papendal inzicht in de persoonlijke voedingsinname. In deze interactieve sessie zal Jeroen achtergrond geven bij sport, innovatie, voeding en data

Lees verder
9 november 2019

Van data uitdagingen naar data team in control

Waar begin je mee? Maak je eerst een besturingsplatform en ontsluit je de data die je hebt of begin je aan de data kant? Het lijkt een kip-ei discussie. Feit is dat beide van groot belang zijn voor een succesvol bedrijf. Na de implementatie van een nieuw besturingsplatform binnen Alliander ging het team met data management aan de slag. In deze sessie neemt Erik Maijer – manager Data Management en Rapportage binnen Alliander – jullie mee in de reis die hij en zijn team maken om een cultuuromslag te bewerkstelligen van de flitsende extroverte wereld van (besturings)informatie naar die van data en data structuren.

Lees verder
9 november 2019

Datakwaliteit & hackers strategieën

Hoe beïnvloedt een gebrek aan datakwaliteit de cyberveiligheid van jouw organisatie?
Aan de hand van de pijlers van het in control zijn op het gebied van datakwaliteit, legt Esmée Snoey Kiewit uit hoe hackers kunnen toeslaan bij een gebrek aan datakwaliteit. Zo wordt het visueel wat een gebrek aan datakwaliteit kan doen met de cyberveiligheid van jouw organisatie. Maar geen zorgen, ze legt ook uit wat je er tegen kunt doen!

Lees verder
9 november 2019

Datakwaliteit: Een zaak van leven of dood

Tijdens deze presentatie neemt Barbara van Vugt u mee in de wereld van de dataverzameling binnen het geneesmiddelenonderzoek, waar datakwaliteit niet alleen financiële en efficiëntie gevolgen heeft, maar waar onbetrouwbare data kan betekenen dat er mensenlevens op het spel komen te staan.

Een gevleugelde uitspraak binnen het geneesmiddelenonderzoek is: je onderzoeksresultaten zijn zo goed als de data waar je je conclusies op baseert. Dankzij technologische ontwikkelingen wordt de data verzameling gemakkelijker, maar het garanderen van datakwaliteit blijft een heikel punt wanneer er met veel actoren en mensen samengewerkt wordt en er geen duidelijke wettelijke richtlijnen voor dataverzameling zijn vastgelegd. Tijdens deze presentatie zal ik uitleggen hoe wij hiermee omgaan en hoe wij:
– Processen optimaliseren waar meerdere externe actoren invloed op hebben
– Omgaan met datakwaliteit als elke fout een mensenleven kan betekenen

Lees verder
9 november 2019

Make Data Work!

Data zijn een belangrijke drijfveer in onze ambitie om een Future Proof bank te bouwen en onze klantenervaring opnieuw uit te vinden. Het tempo van verandering en innovatie in de digitale economie van vandaag gaat snel en het vermogen om snel data om te zetten in waarde bepaalt de leiders van morgen. Zonder data van hoge kwaliteit zal ABN AMRO niet aan deze vraag kunnen voldoen en haar bestaansrecht verliezen. Welke initiatieven moeten we onder controle hebben voor onze data en om de creatie van waarde te versnellen? Hoe alignen we alle activiteiten die plaatsvinden en beheren we de voortgang? Dit zijn de vragen die we tijdens deze sessie zullen beantwoorden.

Lees verder
9 november 2019

Datakwaliteit volgens het Data Management Book of Knowledge

Wat versta jij onder datakwaliteit? Weet jij wat DAMA hierover schrijft? Tijdens deze interactieve sessie houdt Peter Vieveen je een spiegel voor om je inzicht te geven in jouw kennis op het gebied van datakwaliteit en kan je testen of jouw mening overeenkomt met DMBoK2.

Daarnaast gaat hij met de zaal in op vragen als Hoe verbeter je je data kwaliteit?, Wat is de impact van technieken zoals block chain, Artificial intelligence en data science op datakwaliteit? en Hoe volwassen zijn de aanwezige organisaties op het gebied van datakwaliteit? Zo komt u op een informele, snelle en spontane manier in contact met andere deelnemers en experts.

Lees verder
9 november 2019

Two steps forward, one step back

Voor Rijkswaterstaat zijn betrouwbare data van cruciaal belang om Nederland veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Datakwaliteit wordt in toenemende mate een prestatie-indicator en dit leidt tot een groeiende behoefte aan objectieve metingen, stuurinformatie en benchmarking. Het voorzien in deze behoefte vraagt om nieuwe rollen, tools en processen.

Een jaar geleden is daarom een RWS-breed datakwaliteitsteam opgericht, dat de gehele organisatie ondersteunt bij het vastleggen van kwaliteitsregels en het inzichtelijk maken van datakwaliteit. Deze presentatie gaat over de eerste successen, tegenvallers en leerpunten uit het eerste jaar van het nieuwe team.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!