november 2019

9 november 2019

Wegwijzer in het Big Data & Privacy Labyrinth

“Hoezo ‘data kwaliteit’? We mogen blij zijn als we uberhaupt data mogen gebruiken van die AVG!” Big Data en Privacy hebben een bijzondere relatie. Hoe je deze kan omschrijven? Yin en Yang? Water en vuur? Vrijende egeltjes? Privacy mensen stellen vragen waar Big data mensen knorrig van worden (‘wat heb je nu echt nodig’). De Big data mensen vragen aan hun privacy collega’s: “wat mag er nu exact van die AVG”. En het antwoord van beide: “dat weten we nog niet exact, hangt er van af”. Dat schiet niet op. Hoe komen privacy en big data specialisten nu goed met elkaar in gesprek. Hoe voer je een gestructureerde discussie? Frank van Vonderen geeft een wegwijzer.

Lees verder
9 november 2019

Verbeter je data met effectieve datavisualisatie

In het verbeteren en bewaken van datakwaliteit spelen mensen en hun gedrag een belangrijke rol. Een eerste stap is de betrokkenen inzicht te geven in de kwaliteit van de data. Alleen is dit inzicht vaak lastig te verkrijgen, want de meeste dashboards en rapporten lijken geoptimaliseerd voor machines en zeker niet voor menselijke consumptie. Hier kan effectieve datavisualisatie bij helpen.

Lees verder
9 november 2019

Kan ik ooit op mijn data vertrouwen?

Adviezen, besluitvorming en voorspellingen komen in toenemende mate uit data gedreven, complexe en nauw verbonden IT-systemen. We moeten dus in hoge mate kunnen vertrouwen op deze systemen en de Quality Assurance ervan op orde hebben. Kunnen we proactief ingrijpen wanneer de kwaliteit te laag dreigt te worden? Zijn we in staat om achteraf te herleiden hoe een resultaat tot stand kwam? En is het resultaat reproduceerbaar?
In deze presentatie belicht Erik aan de hand van een aantal praktijkcases de geautomatiseerde monitoring van de kwaliteit van “system-of-systems”.

Lees verder
9 november 2019

Hoe kan MDM datagedreven initiatieven ondersteunen?

Gegevens vormen de basis voor analyse: het beheer van gedeelde gegevenselementen (stamgegevens, referentiegegevens, metagegevens) wordt steeds belangrijker. En de rol van Master Data Management in datagedreven organisaties is de hoeksteen van operaties, Data governance en Analytics. Tijdens deze sessie laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je al deze aspecten kan vangen in één oplossing.

Lees verder
9 november 2019

Datakwaliteit in de praktijk

Enkele jaren geleden had KPN te kampen met een hele grote hoeveelheid vervuilde klantdata, met als gevolg veel onnodige kosten en irritaties bij klanten. In deze praktijkcase vertelt Olaf Slomp – Head of Data Quality bij KPN – hoe KPN de kwaliteit van haar klantdata weer onder controle heeft gekregen.

Lees verder
9 november 2019

Grow as you go: datamanagement

Van ’guess based’ naar ‘factbased’ sturen en rapporteren kan alleen als je zeker weet dat de rapportage gebaseerd is op de juiste feiten, en dat de interpretatie ervan éénduidig is. De datakwaliteit moet dus op orde zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we zien hoe je als organisatie kan groeien in de volwassenheid van je datamanagement terwijl je er mee bezig bent. Grow as you go!

Lees verder
9 november 2019

Eenduidige definities van datakwaliteit

Data kwaliteit is een belangrijk topic in de huidige markt. Maar wat verstaan we nu daadwerkelijk onder datakwaliteit? Wat zijn gevolgen van het niet op orde hebben van datakwaliteit, maar misschien nog wel belangrijker… hoe kan ik er voor zorgen dat ik grip heb op mijn datakwaliteit. Tijdens deze break-out sessie wordt ingegaan op bovenstaande items, maar wordt vooral ingegaan op meten van, en het controle krijgen op de datakwaliteit.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!