november 2019

9 november 2019

Exclusieve rondleiding voor selecte groep door Sportcentrum Papendal

Sportcentrum Papendal is een Olympisch topsporttrainingslocatie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke kans om een kijkje te nemen in de diverse unieke locaties die het centrum biedt, zoals het Topsportrestaurant, het InnoSportLab en de diverse trainingsfaciliteiten. En wie weet kom je ook nog wel een Olympische sporter tegen!

Lees verder
9 november 2019

Innovatie en data in sport en voeding: een wereld te winnen!

In deze lezing zal Jeroen Wouters, Innovatie-manager Sport en Voeding bij Sportcentrum Papendal, ingaan op innovatie in sport en voeding. Goede voeding is van cruciaal belang voor het leveren van sportprestaties en ter ondersteuning aan training. Om sporters beter inzicht te bieden in de rol van voeding bij sportprestaties worden ondersteunende gegevens aangeboden; het gebruik van data speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. De Papendal Voedingsapp biedt de talent- en topsporters van Sportcentrum Papendal inzicht in de persoonlijke voedingsinname. In deze interactieve sessie zal Jeroen achtergrond geven bij sport, innovatie, voeding en data

Lees verder
9 november 2019

Van data uitdagingen naar data team in control

Waar begin je mee? Maak je eerst een besturingsplatform en ontsluit je de data die je hebt of begin je aan de data kant? Het lijkt een kip-ei discussie. Feit is dat beide van groot belang zijn voor een succesvol bedrijf. Na de implementatie van een nieuw besturingsplatform binnen Alliander ging het team met data management aan de slag. In deze sessie neemt Erik Maijer – manager Data Management en Rapportage binnen Alliander – jullie mee in de reis die hij en zijn team maken om een cultuuromslag te bewerkstelligen van de flitsende extroverte wereld van (besturings)informatie naar die van data en data structuren.

Lees verder
9 november 2019

Datakwaliteit & hackers strategieën

Hoe beïnvloedt een gebrek aan datakwaliteit de cyberveiligheid van jouw organisatie?
Aan de hand van de pijlers van het in control zijn op het gebied van datakwaliteit, legt Esmée Snoey Kiewit uit hoe hackers kunnen toeslaan bij een gebrek aan datakwaliteit. Zo wordt het visueel wat een gebrek aan datakwaliteit kan doen met de cyberveiligheid van jouw organisatie. Maar geen zorgen, ze legt ook uit wat je er tegen kunt doen!

Lees verder
9 november 2019

Wegwijzer in het Big Data & Privacy Labyrinth

“Hoezo ‘data kwaliteit’? We mogen blij zijn als we uberhaupt data mogen gebruiken van die AVG!” Big Data en Privacy hebben een bijzondere relatie. Hoe je deze kan omschrijven? Yin en Yang? Water en vuur? Vrijende egeltjes? Privacy mensen stellen vragen waar Big data mensen knorrig van worden (‘wat heb je nu echt nodig’). De Big data mensen vragen aan hun privacy collega’s: “wat mag er nu exact van die AVG”. En het antwoord van beide: “dat weten we nog niet exact, hangt er van af”. Dat schiet niet op. Hoe komen privacy en big data specialisten nu goed met elkaar in gesprek. Hoe voer je een gestructureerde discussie? Frank van Vonderen geeft een wegwijzer.

Lees verder
9 november 2019

Verbeter je data met effectieve datavisualisatie

In het verbeteren en bewaken van datakwaliteit spelen mensen en hun gedrag een belangrijke rol. Een eerste stap is de betrokkenen inzicht te geven in de kwaliteit van de data. Alleen is dit inzicht vaak lastig te verkrijgen, want de meeste dashboards en rapporten lijken geoptimaliseerd voor machines en zeker niet voor menselijke consumptie. Hier kan effectieve datavisualisatie bij helpen.

Lees verder
9 november 2019

Kan ik ooit op mijn data vertrouwen?

Adviezen, besluitvorming en voorspellingen komen in toenemende mate uit data gedreven, complexe en nauw verbonden IT-systemen. We moeten dus in hoge mate kunnen vertrouwen op deze systemen en de Quality Assurance ervan op orde hebben. Kunnen we proactief ingrijpen wanneer de kwaliteit te laag dreigt te worden? Zijn we in staat om achteraf te herleiden hoe een resultaat tot stand kwam? En is het resultaat reproduceerbaar?
In deze presentatie belicht Erik aan de hand van een aantal praktijkcases de geautomatiseerde monitoring van de kwaliteit van “system-of-systems”.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!