API security

APIs & security: wat u moet weten

API’s zijn buitengewone stukjes technologie, maar ze hebben ook beveiligingsrisico’s. Het is belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van de noodzakelijke maatregelen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat u up-to-date bent over API’s en beveiliging.

APIs & Security

Elke dag hoor je dat API’s worden blootgesteld en hun beveiliging wordt aangetast, geen ongewoon verhaal. Daarom is het belangrijk om de beste werkwijzen te hebben om succesvol te zijn. Om in partnerschap te werken, moet je je eerst voorbereiden op de strijd om mogelijke inbreuken.

Met zoveel apps die dagelijks wereldwijd worden gebruikt, zijn beveiligingsrisico’s voortdurend in ontwikkeling. Dus, hoe beschermt u uw API’s? Om te beginnen, is een belangrijke API en beveiligingsmaatregel om te implementeren AMPLIFY API Management. Met API Management op zijn plaats, “activeer eenvoudigere beveiligingsconfiguratie en de mogelijkheid om te voldoen aan complexe beveiligingsvereisten” die nodig zijn om uw API’s te beschermen. Deze beveiliging helpt u te beschermen tegen kwaadwillende hackers en te beschermen tegen criminele aanvallen op uw API’s.

Laat u niet misleiden door te denken dat alleen al het hebben van uw API’s met een gebruikersnaam en wachtwoord voldoende is, de beveiliging is veel geavanceerder. U moet al uw API-aanwijzingen verbergen, zodat hackers geen toegang hebben tot uw API’s. Beveiliging is uitermate belangrijk bij het beschermen van uw API’s omdat er zo veel nodig is om uw API’s te beschermen, u hebt een sterke basis nodig. Het is altijd een goede herinnering om er gewoon vanuit te gaan dat uw gegevens voor het oprapen liggen door nieuwsgierige blikken.

Verifiëren, alsjeblieft

Een andere maatregel die nodig is, is altijd verifiëren. Met verificatie die al vroeg plaatsvindt, verzamelt u de identiteit van de eindgebruiker. Van daaruit kunt u autoriseren wie toegang krijgt tot uw informatie. Verder is codering belangrijk om uw gegevens te beschermen. Er zijn veel gebieden waar mogelijke inbreuken binnen API’s kunnen optreden, ken uw doelspecificaties om uw informatie te beschermen.

Bron: Apifriends.com

Het API congres

Op 9 april vindt Hét API congres plaats in het Valk Exclusief in Utrecht. Tijdens zijn sessie zal Colin McGovern, Product Manager (AXWAY) dieper ingaan op onze traditionele aanpak van API Management en alle valkuilen die hierbij komen kijken. Naast AXWAY, zullen o.a. ook: ANWB, KLM, KPN, Rubix, Google, en ABN AMBRO deze dag voorzien van inspirerende lezingen en sessie. Benieuwd naar de rest van het programma? Ga dan naar de programma-pagina!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!